Leren presenteren

Leren Presenteren

“Je vergelijken met anderen is jezelf onrecht aan doen”

Loop je tegen moeilijkheden aan als: Ik kan het niet. Ik doe het niet goed. Ik vind het spannend. Ze vinden me saai. Ik praat niet duidelijk genoeg.  Ik vind het een verschrikking om te doen, maar het hoort nu eenmaal bij mijn werk, enz.

Dit is echt niet nodig. Maak gewoon een afspraak en we maken aan al die ellende een einde.

Samen gaan we werken aan een manier die bij je past. Een confronterend proces , maar vaak vooral een bevrijdend proces. Het belangrijkste is ‘Jezelf mee nemen’.  Daarmee bedoel ik dat je jouw presentatie op jou unieke manier mag doen. Dus los van hoe je hem zou willen. Los van de cultuur waarin je zit. Los van hoe je denkt dat het zou moeten. Los van al je voorbeelden die je graag zou willen evenaren.

Een goeie presentatie werkt alleen als dat wat je wilt overbrengen ook echt vanuit jou zelf komt. Dat jij dat wilt vertellen. Dat jij het belangrijk vindt, of de moeite waard. Dat jij het meent  wat je zegt. Jouw passie wordt zichtbaar.

Door de presentatie vanuit jezelf te creëren wordt het steeds makkelijker.

Je hoeft je niet anders voor te doen dan dat je bent. Je hoeft geen grapjes te maken die niet bij je passen. Kortom er valt een last van je schouders. En je zult merken dat jouw unieke manier  respect af dwingt.

Met een tekst van iemand anders werkt het op de zelfde manier.  Het gaat er dan om, je de tekst eigen te maken.

Door je presentatie op deze manier aan te pakken wordt het eenvoudig en leuk om hem te maken en  gegarandeerd interessant om naar te luisteren.

Hoe gaan we dat aanpakken?

Door mijn jarenlange ervaring als acteur kijk ik naar je houding en presentatie technieken.

Door verschillende oefeningen laat ik je ervaren wat de communicatie in de weg staat, hoe je overkomt en hoe dit te veranderen naar een effectievere houding die bij je past. .

We kijken samen  naar je expressie in het geheel, dus ook je stem gebruik.

Je zelfvertrouwen wordt vergroot, doordat je weet hoe het werkt.

Door mijn werk als coach begeleid ik je in het zoeken naar jouw eigen kwaliteiten.

Op naar een positieve nieuwe ervaring!

Ga er maar vanuit dat hoe je iets zegt minstens zo belangrijk is als wat je zegt. Onderzoek toont aan dat de informatie die je haalt uit een één op één gesprek voor 55 % uit lichaam taal bestaat, voor 38% uit stemgebruik en intonatie en maar voor 7 % uit wat je zegt.

Ik geef presentatie trainingen aan groepen ( 14 personen of minder ) of individueel.

Getuigenissen:

Ik had een grote kans om aangenomen te worden bij een groot modellen bureau. Ze wilde dat ik acteer lessen ging volgen om tot meer expressie te komen. Uiteindelijk kwam ik bij Lard uit. Ik kwam er achter dat ik eigenlijk alles eng vond!!! Lard heeft met veel geduld me laten inzien wat vooral de voordelen waren om mezelf meer te durven laten zien. Ik vind het nog steeds super spannend; maar ik ben wel aangenomen.

Lisa