Je eigen authentieke idee van succes.

Wat is succes?

Vaak is het een beeld voor jezelf wat je graag wilt bereiken. Een beeld dat vaak tot stand is gekomen door de wereld buiten je.

Vaak een stip op de horizon. Vaak is het een verlangen van wat je om je heen ziet of op sociaal-media wat voor jouw gevoel dan succes is.

We staan dan vaak stil bij wat er nog niet is in ons leven.

In mijn optiek kan je altijd omhoogkijken, maar ook omlaag. Dat geeft een beter en eerlijker beeld. Meer in perspectief en je komt daarmee veel sneller in de dankbaarheids modus van wat er al wel is.

Ik denk dat we een persoonlijk authentiek idee mogen vormen wat succes is voor jou!

In tijden dat ik somber was en met slaapproblemen kampte helpen de geijkte beelden van succes totaal niet en zorgt voor een staat van teleurstelling, soms ontreddering, soms slachtofferschap enz.

Later kon ik het omzetten naar een eenvoudig beeld. Een heel andere doelstelling dan maatschappelijk succes. Mijn succes: Als ik een glimlach op mijn gezicht kan toveren en van binnen dat oprecht kan voeden en voelen. Een ander authentiek idee van succes. Dit geeft een hele andere focus. Een andere gerichtheid. Ik kwam los van de maatschappelijke bagage die aan het oude beeld vast zat. Het gaat om mijn persoonlijke reis. Het heeft me voor een deel bevrijd van de constante aanpassing en aan het oordeel van anderen. Het heeft mijn focus gelegd op wat ik belangrijk vind en míj́n waardes.

Het is mijn leven en mijn route door het leven.

Dat wat ooit het best op mijn cv stond was de minst leuke tijd in mijn leven.

Geef commentaar op dit nieuws

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.