Magik

Voor mannen. 
Magik is de titel van een samenkomst van een groep mannen die ik mag begeleiden.

Thema’s
Mag ik zijn wie ik ben? Mag ik de weg vanuit het hoofd naar het hart maken.
Mag ik niet alles weten en mag ik Man zijn.
Mag ik vrij zijn.
Mag ik de tijd vrij maken van mijn werk en thuissituatie om 1 dag in de maand even naar mezelf te kijken en wellicht mijn waarde ontdekken.
Mogen wij elkaar ontmoeten en ondersteunen
Zullen we het een keer niet alleen doen?
Mogen we stoppen met concurreren?
Uitvinden wat mens zijn is en mannelijkheid, i.p.v. mannelijke karakteristieken adopteren, of je aanpassen aan sociale verwachtingen en wellicht zelfs langzaam in de knoop raken op dit gebied.

Hoe?

Mag ik delen hoe ik denk dat jij middels ervaringsgerichte oefeningen je eigen unieke weg kan vinden?

Oefeningen uit verschillende tradities: de alchemie, sjamanisme, bio- energetica, chakra psychologie, sekhem energie, visualisaties, meditaties, adem technieken.

We ontwikkelen en ervaren, laten los wat we niet meer nodig hebben, verbazen en lachen. Iedereen is kwetsbaar en sterk. We kijken met elkaar naar de essentie van het leven en wat voor eenieder belangrijk is. En zo worden we mannen die zichzelf kennen en een kracht zijn voor de wereld. Niet hoe ík denk dat je moet leven, maar hoe jíj denkt dat je mag en kan leven.

Hoe ik er nu naar kijk; denk ik dat we er allemaal niet aan ontkomen om onze shit in de ogen te kijken en op te ruimen. Ruimte maken voor wie je bent en dan zonder schaamte je eigen unieke levenspad te gaan lopen. Mag-Ik?

Ik denk dat we; als volwassen mensen, dus ook mannen, er niet aan ontkomen naar onze conditioneringen te kijken en loskomen van de zienswijze van onze ouders, de situaties en gebeurtenissen die we hebben meegemaakt of dat nou prettig was of niet. Het bepaald niet onze uitkomst. En dus is het nodig om naar binnen te kijken en te zien wat van wie is.

Laten we onszelf confronteren en wat helpend is behouden en wat niet, loslaten zonder er al te diep op in te gaan. Zo kunnen we boven ons bekende zelf uitstijgen.

Hopelijk kunnen we onszelf laten zien zonder alle bescherm mechanismes en vrij gaan leven. Kunnen we ons hart gaan openen. Onze imperfectie accepteren van onszelf en de ander.  Liefde voelen, onszelf vertrouwen, en open staan voor alles dat je bent.

Wat we te doen hebben is de beste manieren voorbij laten komen die onze grootsheid in de weg staan.

Blokkades opruimen en je eigen leven gaan leven. Dan zien welke keuzes je dan maakt.
We zijn hier naar mijn mening niet om te overleven maar om te leven!
Denken is goed maar kan je ook enorm opsluiten.
Emoties zijn lastig maar wijzen je ook een weg.
Het lichaam is niet alleen een vehikel, maar ook een ingang.
Energie is niet alleen iets wat je hebt of niet hebt, maar kan ook worden ingezet als de snelste manier om je blokkades op te ruimen.

Voor wie?

Voor Mannen die hun broeders willen ontmoeten. Die voelen dat ze een echt gesprek en een echte ervaring aan willen gaan die echt inzoomt op wat hen bezighoudt. Die actief op zoek gaan naar wat hen tegenhoudt en wat hen drijft. Voor mannen die verder willen.

‘If you change yourself, you change the world’

Magik is een reis; een avontuur. En een goede vriend leerde mij dat de definitie van een avontuur is, dat je iets doet zonder dat je weet hoe het afloopt.

Wat brengt het je? De kracht en de energie om dat wat je kiest ook met passie en overgave te doen. Korte metten maken met een gevoel van ‘er is toch meer’.
Blokkades in je communicatie naar anderen oplossen door eens goed naar jezelf te kijken.
Door dingen los te laten die je niet meer nodig hebt of die niet van jou zijn voel je je ook letterlijk lichter; daardoor kan je ook weer makkelijker nieuwe dingen aangaan.
Het scherpt je kompas.

Wat heeft het mij opgeleverd?

Magik is voor mij een uitkomst van mijn zoektocht naar mijn persoonlijke vrijheid, mijn eigen authenticiteit, na me veel te veel te hebben aangepast. Die zoektocht heeft me een heleboel stappen laten zetten die niet altijd makkelijk waren, maar die me hebben gevormd en gebracht waar ik nu ben. De stappen die ik gemaakt en gevonden heb wil ik doorgeven.

Dit vormt de basis van de ontmoetingen waarin we samen verder zullen ontwikkelen.
Wat ik aanbied is mogelijkheden te creëren om stappen hierin te zetten. De stappen maak je zelf.
Doordat ik zelf deze reis ben aangegaan is mijn financiële vrijheid toegenomen.
Is mijn verwondering en dankbaarheid voor het leven teruggekeerd.
Ben ik van overleven naar leven gegaan.
Heb ik beter contact met mijn richting in het leven.
Ervaar ik het leven als magisch en ben ik nog lang niet uitgeleerd.
De uitdagingen zijn er nog wel maar ze staan meer in perspectief.
En de broederschap van de groep zorgt voor steun en een natuurlijke verdieping in de gesprekken die ik zocht, ook buiten de bijeenkomsten.

Magik
Als nieuwe kapstok voor het werk dat ik doe.
Mag-Ik, als liefdevol uitgangspunt, met aan het einde van de tunnel de magic. De wens is er om wat ik zo lang gezocht heb ook door te geven ‘De magie van het leven zichtbaar maken’.
Als je echt mag zijn wie je bent. Weet je wat je doet. Weet je wat je van waarde vindt.
Dan ben je elk moment een toevoeging voor je omgeving en dus voor de wereld.

Naar mijn mening is er een groei principe in het universum; een behoefte aan groeien.
Als jou dit aanspreekt, of zoals sommigen zo mooi zeggen: ‘Als dit met je resoneert’
en je wilt middels deze weg groeien, neem dan contact met me op.

————

Wie is Lard Adrian,

Na mijn VWO ben ik naar de Sportacademie gegaan, overgestapt naar de toneelschool. Veel gespeeld en geregisseerd en me in de holistische mens verdiept. Ik heb de Coachopleiding gevolgd bij ICM-trainingen&opleidingen en Inner-circle opleiding My quest.Persoonlijk leiderschap trajecten in een zes daagse wandeling bij Myquest gaan begeleiden. Trainer bij Studio Spaak. Me sinds 2012 verdiept in Pranic Healing (energie werk ter ondersteuning van de genezing van het lichaam). Ik ben inmiddels zes jaar aangesloten bij een mannengroep bij Ananta; ‘de weg van Horus’. Sinds 2019 geef ik mijn eigen ‘Be Real’ training; ervaringsgerichte oefeningen over communicatie. Workshop Leren- leren middels jongleren. Trainer bij Breekjaar Academy, Wij brengen sociaal emotionele programma’s in de klas. Sinds 2021 begeleid ik samen met Peter Wolvers eigen mannengroepen bij Ananta.

Eerst volgende instap moment MAGIK/ Horus groep 4. 16 mei 2023 . Per maand één dag. Van 10.00 -17.00 In Soest.

Mag ik is mijn eigen beschrijving van de jaartraining bij Ananta ‘de weg van Horus’

We starten met een reeks van 12 bijeenkomsten en bekijken dan opnieuw de behoefte van de groep. Er zijn mogelijkheden om door te gaan.

Co trainer Peter Wolvers van Ananta

Gastdocent Isabella Sophia van Ananta.

www.ananta.nl

https://ananta.nl/de-weg-van-horus/