‘Van binnen naar buiten en van buiten naar binnen’

Ik heb een achtergrond als acteur en wilde graag een waardevolle inzicht met jullie delen.

Van binnen werkt naar buiten en van buiten werkt naar binnen.

Dit wil zeggen dat als je een verandering in je leven wilt door voeren; je die van twee kanten kan aanvliegen.

Stel dat het zo is:

Je voelt je eigenlijk altijd onzeker. Waarschijnlijk is dat ergens in je lichaam te zien. Schouders die gaan hangen. Of één schouder waarmee je je hart beschermt. Een voet staat wellicht naar binnen. Je loopt alsof je achter je voeten aan loopt. Nog niet helemaal zeker of je er naartoe wilt, want er is een onderliggend gevoel van onzekerheid. Misschien een overstrekking om het te camoufleren. Sommige gevoelens zijn we gaan zien als gewoon. Dat hoort nu eenmaal bij ons.

“Zo ben ik nu eenmaal” . Voor je gevoel is dat ook zo, maar het is niet iets waar je altijd mee hoeft te blijven zitten.

Er zitten consequenties vast aan deze, in je lichaam opgeslagen gewoontes, die voortkomen uit je onzekerheid . Wellicht durf je ook niet een echte poging te doen omdat de basis attitude onzekerheid is. Het resultaat kan wel eens zijn dat het daardoor ook niet echt werd zoals je had gehoopt. De feedback die je krijgt is ook van “nou daar zaten een hoop goeie dingen in maar je kan nog wel dit of dit of dat?” Precies waar je onzeker over bent. Met als gevolg een nog diepere imprint van het gevoel. “Zie je wel”

Bewustzijn over het lichaam kan er voor zorgen dat je dat eens weglaat. Dat je traint en via de buitenkant; het veranderen van je houding, een andere jij laat zien. Dit is niet iemand anders! Dit ben jij ook! En vaak ziet de verandering er helemaal niet raar uit. Het voelt van binnen misschien overdreven, omdat je het niet gewent bent en er echt even enorm je best voor moet doen, maar het resultaat is een zelfverzekerder overkomen.

De poging die je doet is in de roos, de feedback is van “wauw” . Je binnen wereld heeft een ander  singnaal ontvangen. Een bewijs aan jezelf dat het ook anders kan en de verandering is in gang gezet.

Vaak zegt onze omgeving dingen als: Kom op joh! Je bent hartstikke leuk ! Je kan het ! Goed bedoelt en soms helpt het. Soms zeggen we het tegen onszelf en soms helpt het.Ik wil alleen maar zeggen dat er twee wegen zijn. Je houding zorgt voor een bepaald gevoel en een denk patroon van binnen zorgt voor een bepaalde houding, een manier van bewegen. Laat beide elkaar beïnvloeden. Doe er je voordeel mee.

 

Geef commentaar op dit nieuws

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.